AVLSKÅRINGSBESKRIVELSE

 

Avlsbeskrivelse - nu en realitet i Dansk Berner Sennen Klub

I Dansk Berner Sennen Klub, har man nu indført at alle hunde, der er tiltænkt at gå i avlen kan tilmelde sig en avlsbeskrivelse.

Det foregår på den måde at hunden bedømmes af 3 meget kompetente dommere, hvor de alle gennemgår hunden fra snude til halespids og bedømmer bl.a. også hundens bygning og bevægelser. Desuden skal hunden igennem en lille adfærdstest for at se, hvordan de reagerer. Til sidst får man en mundtlig tilkendegivelse om racetypiskhed, svagheder og stærke sider og råd om hvad man bl.a. skal kigge efter, når man skal vælge en avlspartner, hvis de vel og mærket tilkendegiver at hunden er af en kvalitet, der kan bruges til avl.

Denne avlsbeskrivelse har vi her i huset virkelig ønsket, da vi synes det giver et langt mere reelt billede af hunden end en udstilling. Vi nyder at tage på udstillinger, men bedømmelser kan jo være lidt svingende alt efter hvilken dommer man har. Det er ikke tænkteligt at dommere mere eller mindre fra hele verden har 100% samme syn på racestandarden, det lader sig ikke gøre i praksis.

Så når vi er på udstilling er det en hobby / sport / konkurrence for os, hvor vi selvfølgelig gerne vil have gode resultater med hjem, men også hvor vi hygger os blandt alle vores søde bernervenner, så vi ønsker på ingen måde at undvære det.  

Amazing Tiklo's Buffy Saint Marie
DBSK avlsbeskrivelsesarrangement den 28. sept. 2014


Dommere: 

Birgitte Schjøth, Danmark
Opdrætter af Old English Sheepdog, dyrlæge og eksteriørdommer

Hermann Josef Gerhards, Tyskland
Eksteriørdommer og beskriver i Tyskland

Elin Normannseth, Norge
Opdrætter af Berner Sennen og eksteriørdommer

Resultat Buffy:
Buffy klarede sig flot og vi er stolte af vores dejlige pige. Den eneste lille anm. hun fik var hendes lidt høje haleføring. Den er ikke helt racetypisk, det må vi indrømme ;o)

Til højre ses Buffy's avlsbeskrivelse. Filen kommer senere i PDF format, så man kan downloade den

 Kåring af årets avlstæver 2012

Her kom Chella på en flot delt 2. plads med 239 point. (Kun 3 point fra 1. pladsen)
Det er da helt fantastisk og vi var bare så stolte af vores dejlige Chella pige, der har leveret 4 skønne kuld og i alt 24 pragtfulde hvalpe.
Efter D-kuldet i 2012 gik Chella på hvalpe-pension - desværre fik vi alt for kort tid sammen, og hun er savnet hver eneste dag. heart
Klik her for at få dit eget GoMINIsite