Så er hvalpene så småt ved at pakke... 03-12-2012
Jeg kan ikke forstå at de små lækre hvalpe snart skal flytte hjemmefra - de 8 uger er gået så hurtigt.

Nu er vi i fuld gang med hvalpemapper og alt det som hvalpene skal have med sig, når de rejser. Det er et rigtigt hyggearbejde...

I dag har hvalpene været ude og lege i den nyfaldne sne, de synes det har været vildt fedt. Desuden er laden også blevet et hit - at styrte rundt i halm især hvis katten er hjemme - så de er godt trætte her til aften.

Nu må de se at blive godt udhvilet til Hans kommer i morgen og tester dem. Det bliver spændende ;o)Grundet arbejdspres fra Hans Rosbjerg's job er hvalpetesten er rykket til i morgen over middag - beklager den lidt sene information.
Dursley - 6 uger gammel
Druella lige knap 7 uger
Dobby lige knap 7 uger her
Dumbledore lige knap 7 uger
Dolora lige knap 7 uger
Der tælles ned i hvalpenes kommende hjem 28-11-2012
I dag bliver hvalpene syv uger, så om en uges tid begynder de at flytte hjemmefra. Dejligt for de nye familier og hårdt for os - og hvad skal vi så lave ;o) Det er godt vi har de store ellers ville her godt nok blive tomt.

Heldigvis har jeg rigtig god mavefornemmelse med de nye familier, alle har tænkt over hvad de går ind til, og hvor stort et arbejde det er, at få sådan en lille terrorist i familien - men det er da ingen hemmelighed, at jeg har ondt i maven nu, hvor tiden nærmer sig. 

På fredag går turen til dyrlægen, hvor hvalpene bliver gennemgået fra A-Z, bliver vaccineret og får deres sundhedsbog. De 3 store skal også med, da de også skal vaccineres, så det bliver en hel lille udflugt.
Dursley og Dolora på vej ud og lege ;o)
Sidste nyt 21-11-2012

Så er der lidt nyt at skrive om igen... Hvalpene er fordelt til deres nye familier og sådan som jeg ar opfattet det er alle bare så glade for den hvalp de har fået. Normalt fordeler jeg først efter hvalpetesten, men da vi denne gang bl.a. har et par familier med lidt større børn, der bare glæder sig og er spændte, så tog jeg beslutningen om at fordele hvalpene tidligere. Denne gang skal der to til Sjælland og 3 bliver her i Jylland. I de hvalpemapper i får med - vil der være en liste med navne, adresser, tlf.numre og emails på alle der har hvalp fra dette kuld. (Alle har nemlig givet tilsagn om at det gerne må oplyses).


Dyrlægebesøg fredag den 30. november
Denne dag skal hvalpene ud på et lidt længere køretur (men vi træner små køreture inden da). Vi skal til dyrlægen i Klovborg, hvor de små pus skal tjekkes, chippes og vaccineres.


Hvalpetest mandag den 3. december
Selv om hvalpene er fordelt, laver vi selvfølgelig hvalpetesten, så alle får gode råd med på vejen. Det bliver igen Hans Rosbjerg, der laver test. Hans har også skrevet den bog som i alle får med "Fra hvalp til voksen".

Lidt om kuldet
Allle hvalpene er både frække og dejlige. Det er et livligt og kækt kuld, men også et harmonisk kuld. En tæve og en han er lidt mindre i vægt - men jeg er sikker på de langsomt indhenter det... og de er bestemt ikke "mindre" frække.

De er mere og mere ude nu, og hver gang de har spist, sovet eller leget kommer de ud med det samme. De er efterhånden blevet dygtige til at tisse og "prutte" udenfor. Nogle gange hvis jeg lige er lidt uopmærksom - har jeg faktisk oplevet at et par af dem selv går hen til døren og gerne vil ud - ret flot må man sige. Men det er bare endnu et bevis på, at er man effektiv og konsekvent med sin træning, så belønnes det. 

 

Celina på 2 år og faster Natascha på hvalpenussebesøg
Da alle var gået faldt der ro over lejren - her 3 der kun nåede til dørtrinnet
Søndagsbesøg 12-11-2012
I går havde hvalpene meget besøg ;o) Først kom Lily, hendes datter og deres farmor, de skal have en tævehvalp, så kom Celina og Liva (to børn på 1½ og 2 år) og legede med hvalpene. Celina var her også sidste år, hvor hun sad i hvalpekassen og myssede hvalpene. Nu er hun blevet et år ældre og hun er bare dejlig og kærlig over for de små pus ♥ Om aftenen kom Jens og Line, de skal have en hanhvalp ;o)
Druella og Dursley - i deres første rigtige lille "fight"
5. november
Dobby og Dumbledore siger godnat
De 3 uger gamle på billedet
Harry Potter kuldet - 4 uger i morgen 06-11-2012
Nu begynder det at blive sjovt ;o) og hvor er de dejlige de 5 små basser, de er faktisk er over hele huset nu - undtagen om natten.

De begynder at få personlighed, de leger med hinanden og så er de begyndt så småt at komme, når jeg kalder på dem ... Især når der er mad i farvandet. De er nemlig begyndt at få lidt opblødte og blendede hvalpepiller - det er rent guf for dem. Tænderne er så småt tittet frem, så nu varer det ikke længe før de små syleskarpe tænder sidder i alt.

I løbet af den sidste uges tid har vi haft besøg af alle der skal have en hvalp, og jeg har det rigtig godt i min mave, selv om det ikke er sjovt at skulle adoptere sine børn væk - heldigvis er det aldrig et helt farvel - men på gensyn i ny og næ.

I morgen skal de vejes allesammen, og vi har jo taget lidt stikprøver i den forgange uge, så er jeg fuldt tilfreds med deres vægtforøgelser.

PS: Jeg har selvfølgelig taget utroligt mange billeder - og det store sorteringsarbejde er i gang, så de kan blive lagt ind på hjemmeseiden. Dobby's side er opdateret i dag - og de andre følger de nærmeste dage, det tager bare lidt tid, men de er på vej ;o)
Harry Potter kuldet er nu 3 uger 31-10-2012
Det er ufatteligt at femlingerne allerede er 3 uger nu. men når man ser på vægtforøgelsen er man godt klar over at det går stærkt. Nu begynder den rigtig sjove tid. de får mere og mere personlighed for hver dag der går. de kan komme ud på gulvet og løbe rundt og de skal da også snart ud og have den første køretur i bil.

I dag har vi haft hyggeligt besøg fra Vejen. Pia og Bo skal have en hanhvalp og lige som vores øvrige hvalpekøbere glæder de sig helt vildt.

Hvalpene har i dag fået første dags ormekur ud af tre dage, men det tog de helt vildt flot alle sammen - faktisk ganske upåvirkede ;o) De har også smagt lidt opblødede hvalpepilller - de skal jo tilvænnes meget langsomt.

I morgen kommer der to helt unge mennesker, de er her en time, hvor de bare sidder og nusser med hvalpene som et led i socialiseringen.
På trimmebordet for første gang og nu kan de prale af fine korte negle, så længe det varer...
16 dage med Harry Potter Kuldet 26-10-2012
Så er der gået lidt tid igen. Først nu begynder der at komme flere oplevelser i de små's dagligdag. Nu har de nemlig fået øjne og de er begyndt, dog lidt usikkert, at stavre rundt i kassen. Det ser bare så sødt ud, for de kan endnu ikke helt holde balancen.

I dag har jeg været inde og hente ormekur til hvalpene, så ligger det klar til dem på 3 ugers dagen. Desuden har de været på trimmebordet for første gang i dag og fået neglemanicure, så nu er deres små negle ikke helt så sylespidse længere.

Både mor og børn stortrivedes, så det er dejligt. Nu ser vi snart frem til at vi har hvalpe i hele huset, men sådan er det. de skal have lov at gå på opdagelse og nyde både Bufyy's og Chantal's selskab. Chantal ved ikke helt hvordan hun skal forholde sig, når de skriger lidt - men Buffy, den elsker hvalpe og sidste år ved samme tid var hun den bedste legetante for C-kuldet, så mon ikke hun bliver det igen.
10 dage med Harry Potter Kuldet 20-10-2012
Det er ikke til at forstå at der allerede er gået 10 dage siden femlingerne kom til verden. Set ud fra vægten, kan vi selvfølgelig godt se, at der er sket noget ;o) I dag har hvalpene fået klippet negle for første gang, deres små "kløer" bliver hurtigt meget spidse, så det er med at holde dem nede, på denne måde vænner hvalpene sig hurtigt til at vi roder ved deres små hundepoter.

Kuldet er netop blevet registreret ved Dansk Kennel Klub og ved samme lejlighed bliver de registreret i Dansk Hunderegister, så nu er det også på plads.

6 dage med Harry Potter Kuldet 16-10-2012
Alt er lutter idyl i hvalpekassen - de 5 små sover og dier. Jeg sover jo på sofaen i stuen (hvor hvalpekassen står) og nogle gange om natten skulle man tro de holdt møde, hvor det gælder om at råbe højest for at blive hørt - det lyder så fornøjeligt ;o) og jeg er sikker på at de fortæller Chella, at de er de sultne igen - for når hun lægger sig ved dem bliver der ro med det samme...

De små er så småt ved at få sorte snuder og puderne under poterne er også begyndt at tage farve.

Chella har det fint igen - det var en lille forskrækkelse, som vi heldigvis hurtigt og effektivt fik styr på. Nu spiser, drikker og tisser hun helt normalt igen oghar  ingen feber. 

4 dage med Harry Potter Kuldet 14-10-2012
I går holdt jeg jo en fridag fra hvalpekassen og Jens tog tjansen med hunde og hvalpe.

Jeg kørte med Gitte og Mille til udstilling i Års og sikke en oplevelse det blev. Asterix fra mit A-kuld fik sit 3. cert og blev dansk champ. Mille fra B-kuldet havde debut i Åben klasse, hvor hun blev 2V med CK* ud af 18 tæver. Buster som er helbror til Mille havde også en meget fin debut i Åben klasse. Han fik very good og en fantastisk kritik - han skal bare have mere tid og vokse mere til - for han er en flotte fyr ;o)

Stort tillykke til alle de glade ejere, det var en fornøjelse at se jeres performance i ringen og ved ikke med Jer, mne jeg har svært ved at skrive her på tastaturet for så skal armene sænkes ;o)

I dag har jeg gjort huset rent - og hvalpekassen fik også den helt store tur. Jeg har fået fordelt navnene på hvalpene og det blev således:

Amazing Tiklo's Dumbledore / Lilla han
Amazing Tiklo's Dursley / Grøn han
Amazing Tiklo's Dobby / Grå han
Amazing Tiklo's Druella / Rød tæve
Amazing Tiklo's Dolora / Gul tæve
 

Vi tager jo temperatur på Chella flere gange om dagen og vi synes at den var lidt forhøjet i dag, sådan lige på grænsen til lidt feber. Hun drikker også en del vand (mere end normalt), så dyrlægevagten i Silkeborg har sat hende på en Antibiotikakur. Heldigvis er feberen allerede på vej ned igen, men vi følger meget nøje med.

Ellers hygger vi med hvalpene og de tre store hunde. I aften kommer vores datter Louise hjem og spiser, det bliver hyggeligt...

* CK = Champinon kvalitet

2. dagen med Harry Potter Kuldet 12-10-2012
Det har været en rigtig hyggedag i dag. Gitte og Mille kom med basser, vi nussede lidt hvalpe, fik kaffe og gik en dejlig lang tur med Mille, Buf og Chantal. Da vi kom hjem, sad vi og rodede lidt på internettet for at finde et tema til D-kuldet, de skal jo snart døbes de små ;o)

Da Gitte var kørt fik jeg støvsuget og vasket gulve og fik skiftet aviser og tæppe i hvalpekassen. Så gik jeg bare i stå, man kan jo bare sidde i timevis i den kasse og iagttage både mor Chella og de 5 små dejlige basser. En ting er sikkert - de får hvad de har brug for af næring, for de er så rolige og veltilpasse både dag og nat.

Her i aften har jeg fundet navne - men de er ikke fordelt endnu: Pigenavne: Amazing Tiklo's Druella og Amazing Tiklo's Dolora. Drengenave: Amazing Tiklo's Dumbledore, Amazing Tiklo's Dursley, Amazing Tiklo's Dobby.

Nu er klokken snart midnat og i morgen har Jens tjansen med hunde og hvalpe herhjemme, så kan jeg komme til udstilling i Års og følge nogle af mine afkom, møde de dejlige berner bekendtskaber og deres pragtfulde hunde. Jeg havde jo ikke meldt nogen til, da jeg faktisk troede Chella skulle føde i dag - men hun snød jo lidt med datoen.

Godnat fra hvalpekassen....
10-10-2012

Sikke en nat... kl. 4.30 begyndte Chella så småt at blive lidt urolig og lidt op af formiddagen var der ingen tvivl om at hun var begyndt at forberede sine fødsler. Dagen gik stille og roligt og kl. 15.45 kom den første hvalp - en fin fødsel, da kl. var 20.30 var der kommet 5 hvalpe og så gik det desværre i stå - nu var det ellers forløbet så fint og helt uden komplikationer... men den sidste ville åbenbart ikke, som vi ønskede og det endte med at dyrlægen hjalp den ud ved at give Chella noget vestimulerende, men den var desværre gået til. Hvis der f.eks. går hul på posen de ligger i - sluger de fostervand og det kan de ikke holde til.

Det var trist, men det bedste er at Chella har det godt, og der ligger 5 dejlige hvalpe ved hende nu...
08-10-2012
I dag er Chella blevet røntgen fotograferet, vi så 6 hvalpe og vægten sagde 50,6 kg. Nu kan vi næsten ikke holde spændingen ud mere.
01-10-2012

Så har Chella fået sin første ormekur i forbindelse med den nært forestående fødsel...
 

Ca. 3 uger før fødsel
Her ca. 3 uger før fødsel har Chella været i skumbad og blevet blowet. Nu er hun ren og lækker og klar til moderrollen. Der er lige som ikke så meget tid til at pleje sig selv det første stykke tid som hundemor, så det er godt at være beredt ;o)

en tur på vægten... 21-09-2012
I dag har Chella været inde og besøge dyreklinikken. Vi skulle bare lige ind og en tur på vægten. Den 7/9 vejede hun 42 kg og i dag var den 46,25, så det går støt frem med den "tykke" dame, der også allerede nu ser frodig ud... 


Kennel Amazing Tiklo's D-kuld er på vej...Fredag den 7. september 2012

Det er en stor dag i dag, hvor det er bekræftet ved scanning at Chella's sommerferieflirt i den svenske skærgård har båret frugt. Sund Brusgaard Ella "Chella"  og Zandrinas Taboo "Tobbe" venter hvalpe ultimo uge 41.

På billedet th. ses et par af hvalpene fra scanningen. Vi ved ikke hvor mange der kommer - men hvalpe det er der og nejjjjj, hvor vi glæder os ;o)

 Hvorfor er valget faldet på Zandrinas Taboo?
Det er ikke tilfældigt, at vi også denne gang har valgt at parre med en af kennel Zandrinas hanhunde. Til vores C-kuld brugte vi en søn af Taboo, Zandrinas Bruce, og vi fik nogle ualmindelig dejlige og homogene hvalpe. De er nu 9 måneder, og de har udviklet sig lige som vi ønsker at repræsentanter for vores dejlige race bør være. De er aktive, kærlige og imødekommende. De virker til at være det jeg kalder "kloge" og glade for at arbejde "træne".

Selv om de kun er ni måneder nu, og en Berner Sennen først er færdigudviklet omkring 2½-3 år, er jeg også helt tilfreds med, hvordan de på nuværende tidspunkt tager sig ud i forhold til racestandarden.

Når alt dette er sagt, er der levealder. En Berner Sennen har en gennemsnitlig levealder på 7,5 år, det arbejder vi hele tiden på at gøre bedre, og heldigvis ser vi da også "still going strong" hunde mellem 9 og ca. op til 11 år. Med denne parring bør der være optimale gener for hunde med lang levealder - vi kan jo desværre aldrig love noget, men ved at vælge nogle sunde linjer med lang levealder har vi gjort vores bedste....

Igen i år har jeg rådført mig med Helle Sinclair fra Kennel Pa-di Sinclair. Jeg er jo stadig "ny i faget" som opdrætter og synes det er betryggende at have en "mentor" på sidelinjen som kender så meget til linjerne bag de forskellige Berner Sennen hunde. Så tusind tak til Helle, fordi hun har taget mig under sine vinger ;o)


På billedet til højre ses Zandrinas Taboo
og herunder finder du den stamtavle som hvalpene får.

Chella er parret med Zandrinas Taboo

 - så nu venter vi på, at der forhåbentligt kommer et dejligt kuld hvalpe
13. august 2012

 

Lidt før middag checkede vi ud af vores hyggelige hotel for at køre ud til Monika, hvor Chella havde det sidste besøg ved Taboo "Tobbe" og det blev igen til en fin parring i godt 10 min. Chella var dog en smule mere urolig, men synes alligevel at Tobbe skulle have lov en sidste gang...

Nu kunne vi så begynde hjemturen, vi valgte at køre hele vejen og var hjemme ca. kl. 20.30. Nu er ferien slut og hverdagen begyndt - men vi kan forhåbentlig glæde os til at det lykkedes for Chella at blive drægtig, så vi skal nusse med hvalpe om et par måneder...

12. august 2012 12-08-2012

I dag hyggede vi os om formiddagen på hotellet og gik en luftetur i Skövde. Ved 11-tiden havde Chella date igen og sørme om kæresteparret ikke havde en fin parring igen på godt 15 min.

Efter endnu et hyggeligt besøg ved Monika, kørte vi en tur til Sjimsjö, det er et område der mest af alt minder om Herninggensernes Søndervig - bortset fra det er hytter der ligger omkring en sø. Vi besøgte også et historisk museum "Ritmester bostad" - et spooky sted, da det desværre bare har fået lov til at forfalde.


På vores køretur fandt vi pludselig et sted, hvor vi kunne have lejet en super lækker stuga, og hvor Jens kunne have fisket fra båd - men vi droppede at flytte igen, da vi jo snart er på vej hjem.


Om aftenen fandt vi en dejlig restaurant i Skövde og fik en lækker middag...
 11. august 2012

 

Vi havde aftalt med Monika at komme ved 13-tiden - og hvem stod klar ved lågen - det gjorde Tobbe - nok så sød og tålmodigt stod han der og ventede. Også her på 2. dagen fik hundene en perfekt parring på knap 15 min.

 
 

Efter Chellas date, kørte vi op langs vestsiden af Vattern. Det er et fantastisk område... Vi ledte samtidig efter noget andet at bo i, men f.eks. B&B er ikke helt så udbredt i Sverige som i DK - og da vi endelig fandt et passende sted - måtte vi ikke have hund på værelset. Vi fortsatte turen til den skønne lille havn Hjö, hvor vi gik tur og spiste middag. Da vi kom tilbage til Skövde, blev vi enige om at flytte på et hotel i byen - og her er dejligt, så her bliver vi i denne omgang.

10. august 2012: Møde med Zandrinas Taboo 12-08-2012

Vi var fremme i Skövde ret tidligt og indlogerede os på campingpladsen. Der havde været lidt forvirring omkring bookning af en hytte, for vi kunne jo ikke booke før Chella var klar til afgang, så vi fik en kæmpe hytte den første dag. Selv om vi denne gang holder lidt ferie samtidig med besøget ved Chellas udkårne, er det jo helt og holdent hende, der bestemmer farten. Ved 18:00 tiden kørte vi ud til Monika der ejer Zandrinas Taboo.

Monika og hendes familie og deres 6 dejlige Berner Sennen bor på et skønt landsted 8 km uden for Skövde. Da vi ankom var Taboo (kaldet Tobbe) allerede lukket ud i haven og det tog ham ikke lang tid at finde ud hvorfor vi kom på besøg. Så i løbet af 5-10 minutter havde hundene en finførste  parring i godt 10 min.


Klik her for at få dit eget GoMINIsite