Kennel Amazing Tiklo's M-kuld
født 25. december 2021

Herunder kan du følge hvalpenes udvikling og vægt uge for uge

 
ORANGE: Maggie May "Cava"  /  GRØN: Mr. Swing King "Swiggy"
PINK: Maggie May "Sonja"

 

19.02.2022

Så nåede vi 8 ugers dagen - alt for hurtigt. Vi er slet ikke færdige med at nyde 3 kløveret...

Grøn) Mr. Swing King "Swiggy" hentes i morgen søndag den 20/2

(Pink) Maggie May "Sonja" hentes mandag den 21/2

(Orange) Mustang Sally "Cava" hentes tirsdag den 22/2

- og så bliver her helt stille....

Det har været en fantastik oplevelse med dette 3 kløver. Telma der fødte dem nemt, hun havde masser af mælk og passede dem efter alle kunstens regler.

Torsdag den 17.02. var hvalpene og mor Telma til sundhedstjek samt vaccinationer på Dyrehospitalet Heden i Herning. Dyrlæge Anne Svane øjenlyste også hvalpene - og alt var i skønneste orden også mor Telma.

Desuden har hvalpene været ude og køre en tur enkeltvis i denne uge - ud over også at have en masse besøg... og så har vi jo lavet de lækre hvalpepakker klar.

29.01.22

Så blev hvalpene allerede 5 uger og de udvikler sig med lyntes hast.

Det skal siges, at vi har droppet hvalpegården - nu har de stue, spisestue / kontor og ja resten af hhuset, når de synes.

De bliver mere og mere modige og får mere og mere selvtillid - det er så dejligt at følge deres udvikling - jeg bliver ALDRIG træt af at studere dem.

De får masser af besøg, venner, bekendte, børn og af jer der skal have dem. Desuden har de haft besøg at Hope som jo er singleton (enebarn) på Sjælland.

 

22.01.22

Så blev hvalpene 4 uger og nu begynder personlighederne at vise sig. De har haft mange den sidste uge og tager det SÅ flot. de er kontaktsøgende og vil også gerne "putte", når de altså lige har tid.

De går nu frit omkring i stue og spisestue om dagen, men kommer i hvalpegården om natten. Det er ikke altid det lige passer Grøn og så råber han op en halv times tid fordi han vil UD af en hvalegård. Jeg bruger det jo til at træne: "Nu er det nat, så skal vi sove" ;o) Så han kommer ikke ud om natten selv om han skabet sig lige nu.

I denne uge har vi haft besøg af Helle der skal have Mr. swing King samt Anne og Karoline, der skal have en hver af pigerne.

Desuden et par venner og et hold hvalpekøbere der gerne ville skrives op til en hvalp fra det næste kuld vi laver.

de små her må gøre god reklame på facebook - for lige nu har vi har omkring 3 henv. dagligt fra familier, der ønsker sig en Berner Sennen.

15.01.2022

Allerede 3 uger i dag og nu begynder de så småt at få personlighed. De "småbokser" med hianden, bider i bamserne og pink har også båret på en lille bamse - så inden længe bliver de rigtig sjove.

I denne uge kom Gitte og Sanne på besøg og Telma tog det SÅ flot. Hun puttede på gulvet ved Sanne mens vi hyggede med de små.

Senere på ugen var Helle på besøg og se sin lile dreng for første gang.

I dag har de også fået ormekur - og skal have 3 dage i træk - det er ikke spor morsomt ;o)

Desuden får de nu lidt mousse og i ugens løb går vi over til opløst og blændende hvalpepiller.

Kuldet har fået en ny dejlig hvalpegård  så nu har de masser af plads indtil de begynder at gå rundt i hele huset. Hvalpegården vil dog fortsat være i brug, når de er alene hjemme, hvis jeg lige skal ned og handle eller går tur med de store i skoven. og om aftenen bliver i også nattet i hvalpegården.

08.01.2022

Så blev Nisse-kuldet 14 dage og minsandten om ikke de små smukke øjne titter frem - det giver jo et helt andet udtryk.

Desuden har kuldet virkelig øvet sig i at gå - de kæmper for at hæve stellet - og i dag gik de faktisk rundt i hvalpekassen - stadigvæk usikkert, men de kommer frem...

Vi er allerede i gang med at forberede deres to-værelses lejlighed. Lige nu opholder i sig jo kun i den et-værelses "hvalpekassen" ;o)

Lige så snart de kan stavre rundt - får de mere plads, så begynder de også så småt at lege med hianden og med deres legetøj...

01.01.2021

Den første uge er altid sårbar. Man er hele tiden på stikkerne for at sikre sig at de små får tilstrækeligt med mælk, og at der også kommer noget ud den anden vej, så man ved at systemet fungerer.

 

Telma er en fantastisk mor, hun passer og plejer de små lige efter bogen ;o) og hun har masser af mælk, faktisk så meget at hun var tæt på at få lidt brystbetændelse ved en af "hanerne". Vi fik det heldigvis taget i opløbet ved at lægge varme omslag på hver anden time og malke ud. Lige så snart det var på ret køl igen, galt det bare om at få hvalpene til at die ved hanen, så de tømte den ud.

M- kuldet er vores 13. kuld og jeg kan ikke mindes det har været så nemt som denne gang "Tak Telma-pige"....

25.12.2021

Allerede kl. 7.00 begyndte Telma at puste. Om formiddagen var hun rastløs og ville bare ud og grave i sit hul i haven ;o) Men det kom hun ikke - hun kom kun ud i gårdhaven og på tur i snor.

Ca. 12 timer senere tog opblokningen fart. Telma pustede endnu mere og sitrede ind i melem.

kl. 20.30 gik vandet - selvfølgelig i sofaen ;o) og kl. 21.35 kom den første ve. Telma havde valgt at første hvalp skulle fødes under spisebordet, så hun fik lov at ligge der, og jeg kunne følge med på sidelinjen. Lige pludselig skreg hun op, så var jeg klar over hun var tæt på at komme med den første hvalp, men inden jeg kom ind under spisebordet fløj hun op og løb skrigende ind i sofaen, hvor jeg tog i mod hvalpen, mens Jens beroligende hende, men ud kom Orange Tæve på 458 gram. Det er helt normalt at tæven skriger ved første hvalp og som første-gangs-fødende.

Vi kunne nu lægge de to over i hvalpekassen så resten forhåbentlig kunne foregå der ;o)

kl. 22.50 gik vandet igen, veerne kom kl. 23.20 og kl. 23.35 kom den grønne han ud - lige så fint - dog med bagbenene først.

kl. 23.45 kom en lille han. Han var meget "blå" og livløs da han kom ud. Vi prøvede at give ham hjertemassage og frottere ham grundigt, men desværre lykkedes det ikke.

kl. 00.55 gik vandet til hvalp nr. 4 og kl. 1.35 kom Pink Tæve til syne - stille og roligt.

 

Telma er en fantastisk mor med et kæmpe omsorgsgen for sine hvalpe. De bliver vasket og passet efter alle kunstens regler. Hun stortrivedes med opgaven som mor. Hun er glad - også træt ind i mellem - men spiser, drikker og gå allerede med på ture sammen med den øvrige flok.

Rigtig mange berner sennen tæver ender i kejsersnit - man ved ikke helt årsagen, da flere ting kan spille ind. Overvægt, dårlig form, måske konstrueret lidt forkert i bækkenet.. tja, hvem ved, men mange gange udebliver deres veer.

Vi er SÅ taknemmelige for at dette var, hvad man nærmest kan kalde en perfekt fødsel. Det er selvfølgelig trist at min en fuldbåren hvalp, men hellere det end at tæven skal i kejsersnit. Vores helt gamle dyrlæge sagde en gang. De mister een gang i mellem en hvalp, men det er jo derfor de får kuld - naturen er forunderlig.

Jeg er jo medlem at DKK opdrætterudd. på Facebook, det er en gruppe  for alle os opdrættere der har taget opdrætterudd. ved DKK og her kan man "vende" forskelligt og lære af hianden. For noget tid siden havde jeg lavet et opslag om nogle havde erfaring ed hvorfor så mange hunde ender i kejsersnit Vi har da her i huset en stor stærk race, vores hunde er i god form og de er ikke overvægtige, men alligevel har vi også oplevet flere kejsersnit.

På et tidspunkt var der en der skrev, at hun havde godt nok en anden race, men de kom hele tiden i kejsersnit - og hun fattede ikke hvorfor. Hun havde så taget en snak med hendes dyrlæge, og han havde anbefalet, at hun gav tæverne en kalktab. i bruseform dagligt - de sidste 3 uger før fødsel. Det prøvede hun og gør det nu hver gang - for hendes tæver har ikke været i kejsersnit siden - tilfædigt eller ej, men bare det virker ;o)

Denne gang fik Telma en kalk-bruse-tablet dagligt i 14 dage før fødsel - om det er en mirakelkur ved jeg ikke - måske havde hun født naturligt under alle omstændigheder, men vi er SÅ glade for at det blev en naturlig fødsel.

Klik her for at få dit eget GoMINIsite