Dagbog for vores G-kuld

Onsdag den 25. maj, skal hvalpene, mor Chantal og jeg på besøg på plejehjemmet "Højbo" i Arnborg. Det glæder vi os til. Vi skal nok tage en masse billeder.

Ændring i dagbogen. For at man ikke skal scrolle ned hver gang man skal se sidste nyt nu øverst - i stedet for nederst ;o)
Vi lægger ikke tekster ind for hver eneste dag - nogle dage ligner jo meget hianden med pleje, socialisering, rengøring og besøg. Kig også under galleri, der er nogle billeder med tekst fra de ting der sker i hverdagen ;o)
En dag jeg har god tid, vil jeg ændre, så alle dagene kommer i anden rækkefølge ;o)

 

22. maj 2016

I dag er hvalpene 6 uger gamle - tiden iler afsted og "lige om lidt flyver" de fra reden. Vi gør alt for at forberede dem på chokket og det skal i som deres nye mentorer føre videre, når de lander hos jer 4 dejlige familier.

Det er både et ansvarsfuldt og tidskrævende arbejde, men vi er helt sikre på at i alle vil løse opgaven til UG allesammen. Husk allerede nu at få booket hvalpene til træning efter sommerferien - medmindre i allerede kan starte i løbet af juni måned. Hvalpemotivationen eller hvalpetræningen er et most og umulig at undvære - både for jer og for hvalpen.

Hvalpene er nu fordelt til jer og det virker faktisk til, at i har fået præcis den i havde håbet på.... ;o)

Geronimo - har vi ikke hørt om han skal hedde noget andet endnu. Gorgeus Geisha - skal hedde Hilda, Georgy Girl skal hedde Nanna og Golden Blow skal hedde Mika, så vi er selvfølgelig begyndt at bruge deres nye kaldenavne...

GERONIMO - 6 UGER
GEORGY GIRL "NANNA" - 6 UGER
GORGEUS GEISHA "HILDA" - 6 UGER
GOLDEN GLOW "MIKA" - 6 UGER

 

Fredag den 20. maj
De svære forberedelser...

Lige knap 6 uger, så begynder de lidt større udfordringer og forberedelser på som 8 uger at skulle forlade den trygge base - mor, søskende, os og alle de vante omgivelser... 

Nu skal hvalpene til at med på korte ture enkeltvis, både i bil og uden for basen... 

For mig er den værste tid, når de nye familier kører afsted med en hvalp herfra - og tænk hvis de ikke havde prøvet at være væk deres foster-familie inden...

Disse forberedelser udelukker ikke alle andre, men for mig er de ubetinget de allerstørste og sværeste forberedelser...


 

Amazing Tiklo's Georgy Girl "Nanna" var den første til at være på biltur og med i Brugsen.. Hun var selvfølgelig lidt betuttet og stille, men hun klarede det i stiv pote ;o)
- og ja vi fik købt fredagsslik ;O) og hørte fed musik i radioen, da vi kørte hjem...

Grooming og håndtering

Fra hvalpene er 4 uger kommer de dagligt en tur på trimmebordet. Her er det Georgy's tur. Vi nusser, børster, kigger tænder i det hele taget håndtering - de er faktisk allerede dygtige.

Husk hvalpen og den voksne hund, skal holdes ren og  lækker i pelsen. Pelsen skal børstes igennem, så man kan trække en kam igennem pelsen. Hold især øje med filtknuder bag ørerne ;o) 

 
Fredag den 6. maj

De små synes det har været en hård dag på kontoret. Vi har nemlig bestilt deres stambøger hos DKK.


Derefter var der rengøring i både i den to-værelses og på kontoret og i sidst på eftermiddagen havde de små gæster til kaffe og kage ;o) De vokser helt vildt - nu begynder de rigtigt at lege med hianden og legetøjet begynder også at få nogle "bøllebank"...

Hørelsen bliver bedre og bedre - nu kommer de når kalder - altså sådan lige hvis det passer dem....

Torsdag den 5. maj 

I dag har Jens og jeg været væk hjemmefra i 12 timer, vi har været med til at arrangere et Berner Sennen Skue i Sabro og det løb af staben i dag. Så vores datter Louise har passet både de store og de små.

Ikke nok med pasningen fik de små igen gjort hovedrent i den to-værelses lejlighed, som de iøvrigt kun opholder sig i om natten nu. I dagtimerne har jeg jo 4 helt fantastiske medhjælpere på kontoret ;o)

Med strålende sol i dag, havde Louise også de små ude på terrassen. Nu hvor vejret er blevet så skønt, skal jeg have lavet deres udendørs legeplads klar i løbet af weekenden.

Bernen Sennen skuet i Sabro var iøvrigt en super oplevelse. Over 50 hunde var tilmeldt den uofficielle udstilling, så det blev en rigtig hyggelig dag omgivet at en masse skønne hunde og deres ejere... det kan varmt anbefales at slå X i kalenderen og besøge skuet næste år den 25. maj 2017 - man behøver ikke udstille, man kan også bare komme og møde en masse andre "bernertosser" og få en hundesnak ;o)

9. april 2016 - dag 62
Om formiddagen kl. 10.00 tog jeg Chantals temperatur, der var den 37,2. Vi var jo ved at være noget spændte, da vi godt var klar over at fødslen var ved at være nært forestående.

Jeg tog hendes temperatur igen kl 18.00 og nu var den 37,0 - så der begyndte måske så småt at være tegn på at hun skulle til og i gang. Ved 22.30 tiden synes jeg Chantal begyndte at puste let, sådan lidt on/off- og det var ikke den der helt normale pusten, som hvis det er for varmt eller lignende. Nå, kl. 23.10 holdt hun hvilepause - dejligt hun samlede kræfter, selv om hun er i super god form ;o)10. april - dag 63
Da klokken blev 3.20 ville Chantal ud ;o) Her fik hun "renset" sig - både med det ene og det andet. temperaturen var nu 37,6. Hun drikker vand og alt er som det skal være. 

Kl. 5.00 var hun ude og "rense" sig igen - både det ene og det andet igen. Da hun kom ind igen skiftede hendes tilstand i mellem pusteri og lidt ro.

Kl. 6.05 gik slimboblen og kort tid efter vandet. Hun blokkede kraftigere nu. Kl. 6.20 tog opblokningen til.

Kl. 7.30 var Chantals temp 37.6

Kl. 9.30 Fortsat opblokning (uddrivning)

Kl. 9.40 Gik vandet til den første hvalp

Kl. 10.30 Begyndte der at komme gode veer

Kl. 12.20 Kom den første pige på 530 g (dyrlægen hjalp lige lidt til) 

Kl. 15.05 kom der en flot han på 610 g. Han blev født i rundkørslen i Ejstrupholm, vi var faktisk på vej for at få lidt hjælp igen, men det blev jo ikke nødvendigt, så vi vente bilen og kørte hjem i hvalpekassen. jeg tror altså de er blevet putter lidt forkert ind - for ham her kom også ud med ben og hale først ;o)

Kl. 17.08 Kom endnu en pige på 590 g, uden pose. Hun havde slugt lidt fostervand, så hun var lidt "bedukket", men kom sig nu hurtigt over det og begyndte så at sutte.

Kl. 19.25 Kom der en pige mere på 570 g.

Kl. 22.25 tog jeg Chantals temp. igen, da var den på 39,0
11. april - dag 64
Når vi har hvalpe, står hvalpekassen i et hjørne af stuen og vi sover på hjørnesofaen. Vi plejer at sige at vi flytter soveværelset i stuen.

Efter 4 skønne hvalpe, var det tid for at hvile lidt - men det synes Chantal ikke. Kl. ca. 00.30 begyndte hun at få sammentrækninger igen. Jeg troede i første omgang, at det var den moderkage, der manglede at komme ud - hun var ved at få gennem systemet - men sammentrækningerne tog til og så begyndte de første spæde veer at vise sig. Enten måtte det være en stor hvalp eller også lå han forkert, for det gik lige som lidt i stå.

Vi valgte at køre ud til dyrlægen og han han hjalp så en stor fin dreng til verden. Desværre var der ikke så meget liv i ham, men vi fik da suget næse og svælg for forstevand og der kom livstegn. Han var mat, men vi tænkte at han var lidt omtumlet, så vi kørte hjem igen, hvor jeg i ro og mag kunne få ham til at die.

Da vi kom hjem, var han stadigvæk noget slap. jeg prøvede at "knappe ham på", men hvaer gang dejsede han lige som ned ned til den ene side igen. Når han lå på mit lår - dejsede han også ned på siden... Hm - jeg tænkte han skulle komme lidt mere til kræfter, så jeg gav ham et puppyboost og vetede så på at han skulle få så mange kræfter at han ville sutte - men nej....

Næste morgen prøvede vi at give ham noget erstatning i en sutteflaske, men vi opdagede ar han heller ikke ville synke. Det var som om at sutte/synkerefleksen ikke var der.

Jeg talte med dyrlægen og kørte ud for at få ham stabiliseret og tjekket. Han fik væske under huden og blev gennemtjekket med en sonde - både forfra og bagfra. Nå den her omgang måtte da stabiliesere ham - for umiddelbart var han jo fin.

Men ak - vi kunne bare ikke få noget i ham... Sent om aftenen ringede jeg igen til dyrlægen, og sagde at jeg var nødt til at lære og lægge en sonde, så måtte han have føde på den måde - indtil han kunne selv.

Vi kørte derud igen, vi lagde en sonde og gav ham stille og roligt 20 ml modermælkserstatning. Dyrlægen som havde vagten derude hvor vi kommer, synes vi skulle se det an. Pulsen var nemlig ret svag på nuværende tidspunkt. Vi snakkede en lille times tid, men der skete indtet, tvært i mod blev han puls endnu svagere... 

Det er fantastik at være opdrætter, når alt bare fungerer, fødsel, hvalpe, mælkebaren osv., men her er et eksempel på hvor hårdt det også kan være. Jeg fik nemlig ikke den lille mand med hjem igen...

Tirsdag den 12. april - hvalpene er nu to døgn
Trods sorgen over den lille mand vi mistede - må man jo hanke op i sig selv og sige, at der ligger 4 dejlige hvalpe i kassen og en skøn mor, der bare passer dem til UG. 

Så man prøver at fortrænge sidste aftens triste oplevelse lidt og koncentererr sig om de 4 dejlige. Derfor skulle dagen bruges på hygge, virkelig at kigge på de 4 hvalpe, få kassen gjort rent og få vasket Chantal bagi. 

Da jeg gennemgår hvalpene grundtigt  - opdager jeg at den førstfødte pige ligger meget med tungen ude - faktisk hele tiden. Jeg havde da godt i glimt bemærket det tidligere, men havde ikke lagt noget i det. De sover jo nogle gange pudsigt og ligger i mange akavede stillinger, når de slapper af. Men - nu kunne jeg godt se, at hun hele tiden havde den lille lyserøde dut ude ;o) Så måtte jeg finde billederne (som vises herunder) da hun kom til verden, der var der ikke noget - rent umiddelbart. 
Jeg kontaktede dyrlægen igen, og valgte at få ham til tjekke den lille piges tunge. Da vi kom der ud tjekkede han hals, tunge, under tunge, synke og sutte refleks - og han konstaterede at rent umiddelbart var alt i skønneste orden. Konklusionen blev, at vi ser det an ind til videre, og håber at hun vokser sig fra det.

Onsdag den 13. april - hvalpene er nu tre døgn
Nu synes jeg endelig roen er faldet over både hvalpekassen og mig. Det stresser altså lidt, når man så mange ting igennem, og søvn har der jo ikke været for meget af... Men nu begynder både jeg og familien at nyde hvalpene i fulde drag. Vi putter og hygger i kassen. De små er også begyndt at putte sig under og på bamserne - i takt med dette, begynder der så småt også at komme personlighed frem.

Chantal er på toppen, og hun passer dem helt perfekt... Jeg får lidt mere søvn, men er også skruet sådan sammen, at jeg vågner ved den mindste lyd.

Torsdag den 14. april - hvalpene er nu fire døgn
I dag har Louise (vores datter på 23 år) været hjemme, det er hyggeligt. Hun nyder lige så meget at hygge i hvalpekassen - og for første gang har de fået klippet negle. Allerede nu var deres små negle meget spidse...

Mor Chantal gik med på en lille tur sammen med de to andre - det fortæller jo også mig, at hun er helt tryg nu - siden hun tager sig tid til det. 

Fredag den 15. april - hvalpene er nu fem døgn
I formiddag havde vi det første barselsbesøg. Det skal siges at Dorte, der kom til morgenmad ofte kommer her i huset, så Chantal synes også det var hyggeligt, og hun viste stolt sine babyer frem. Vi spiste ind ved de små, så vi kunne nyde de små smaskelyde imens vi fik kaffe og rundstykker.

Da Louise kom fra job, gik vi en tur med hundene igen. Chantal var også med og denne gang gik over til naboen og lukkede hesten ind og gennem skoven hjem - sikke en overskudsmor, men hun nyder det og hun trivedes med det.

Lørdag den 16. april - hvalpene er nu 6 døgn
I dag har vi også haft barselsbesøg. Lone som også besøger os rigtigt tit - og ofte går tur med hundene kom med rundstykker i dag. Igen synes Chantal, at det var hyggeligt - især de gode hjemmelavede levergodbidder Lone havde i lommen. Hun havde også en hel pakke hjemmelavede små leverguffer med til de små, men de ligger på standby - indtil de er store nok til at få dem...

Jens er på opdrætterkursus denne weekend, så vi nyder bare roen og stilheden. Vi har været en tur nede på marken, og så skal der opdateres hjemmeside og tages nogle flere billeder i dag.

I dag lillepigen med tungen "Golden Glow" kravlede rundt i kassen - var tungen ikke nær så langt ud, faktisk synes jeg slet ikke den var ude, måske fordi hun er i bevægelse og skal koncenterer sig, men nu får vi se. Personligt har jeg en tro på, at det forsvinder i takt med hun vokser og det bedste af alt er jo, at hun ikke har problemer med det.


Søndag den 17. april - nu 1 uge gamle
Allerede 1 uge - men når der ikke er problemer, går tiden jo hurtigt og godt. I dag får vi ingen besøg - det bliver da kun lige hvis Louise kigger forbi. Men ingen søndag helt uden planer, vi skal nemlig over og ordne stald (ved Louises hest) som står ved naboen. Vi har lovet at muge ud, give strøelse og feje, så der er klar til hesten kan komme ind senere på dagen. Desuden skal de små til et uges fotoshoot og vejes.

Chantal gik også med over i stalden, og jeg tror da vi var væk et par timer, men mælkebar og rengøring af hvalpene har lige sit eget system, og det er nok kun Chantal, der endnu kender den tidsplan - men den går ca. på hver 2./3. time... Og ganske rigtigt, de små endnu, da vi kom hjem. der er sgu ikke meget brok i den kasse ;o)

Resten af dagen arbejdede jeg lidt, vaskede tøj, støvsugede, tog billeder, lavede lidt på hjemmesiden, hyggede i kassen og med hundene i det hele taget. Jens var jo også på opdrætter-kursus ved DKK i dag, så vi har rigtigt hygget os med at være alene hjemme.

 

Mandag den 18. april
Det går stille og roligt her. Chantal har en meget effektiv rytme. Hun går op og giver dem mælk ca. hver 3-4 time, nusser og vakser dem grundigt. det tager ca. sådan ½ times tid - og så er hun sammen med de andre hunde og os resten af tiden - ingen pylleri - ingen larm fra kassen. Dette er jo Tiklo's 7. kuld og det er virkelig første gang, jeg har oplevet den form for effektivitet ;o) Men det er nok Chantal i en nøddeskald - ordnung muss sein ;o)
Tirsdag den 19. april
Ingen problemer her. De begynder at lette mere og mere på understellet, de ligner sådan nogle små Citroener ;o) Når Louise er hjemme, er hun jo vild med at være i kassen, så hygger vi bare der - i stedet for at sidde i sofaen.

Onsdag den 20. april
I dag er det endelig blevet godt vejr - solen skinner, så vi kan slukke varmelampen over kassen, i dagtimerne. Firlingerne er meget tæt på at få øjne - man kan lige ane små åbne sprækker. I min formiddagspause i kassen i dag, fik de klippet negle, de gror da helt vildt.
 

Torsdag den 21. april
Idag har vi gjort grundigt rent i kassen igen, de begynder jo så småt at "svine" lidt mere nu ;o) Men Chantal holder dem ellers meget rene - også bagi, så det er ikke meget der ligger. det bliver jo bare smudsig og det kan jeg ikke have.

Louise kom hjem og spiste aftensmad, så de små hyggede med hende på skift i hjørnesofaen i går aftes.

Georgy Girl: 11 dage
Geronimo: 11 dage

Fredag den 22. april
Rengøringen tager til dagligt nu, men det er kun hyggeligt at lægge rent på hos de små - bortset fra jeg hele tiden går i stå - for alle 4 skal da lige nusses og kysses i mens.

Hvalpene har nu haft flere besøg, og Chantal tager det i stiv pote, så fra næste uge kan hvalpekøberne begynde at træde ind over dørtrinnet. De sover stadigvæk 3-4 timer af gangen og vi er lidt forundrede Jens og jeg - for der har INTET været med de små denne gang. Tidligere kuld kunne bla. godt lige få en smule diarré, ikke noget alvorligt, men noget som der skulle gøres noget ved.

Men de her... de sover og spiser i en fast rytme - det er så dejligt. Det er jo næsten som om de allerede hviler i sig selv ;o)

GOLDEN GLOW
GERONIMO
GORGEOUS GEISHA
GEORGY GIRL
Lørdag den 23. april
Stille og rolig dag i dag. Louise har passet de små, da Jens og jeg var til begravelse.

Søndag den 24. april
Ikke så meget nyt fra hvalpekassen - de "griser" fortsat mere og mere, så vasketøjet hober sig lidt op - men de er bare så SØDE. De begynder så småt at vise lidt personlighed nu og de begynder også så småt at lege med hinanden.

Jeg havde undervising i ringtræning i dag, da vi var færdige var et par bernerpiger lige inde og kysse lidt på hvalpene. Chantal er helt trygt ved besøg, det er så dejligt at hun udviser sådan et overskud...

Mandag den 25. april
De små begynder så småt at ville kravle ud af hvalpekassen, så det varer ikke længe før vi åbner for mere plads ;o) Grundig rengøring og negleklipperi har været en del af dagens opgaver.
Tirsdag den 26. april
I dag har Jens og Chantal (selvfølgelig) passet hvalpene. Jeg skulle ind og hjælpe vores datter med at male den lejlighed, som hun fraflytter.
Om aftenen havde jeg ringtræning igen, og selvfølgelig nød vi den efterfølgende kaffe i hvalpenes selvskab ;o)
Onsdag den 27. april
Så kom dagen hvor hvalpenes etværelses- blev til en to-værelses lejlighed. De tog i stiv pote at klappen til hvalpekassen blev åbent og bevæger sig allerede vant rundt i begge rum. Nu siger Chantal selv til når hun vil ind til dem, så lukker vi hende ind - da hegnet er så højt nu at hun ikke selv springer over - men det går også fint, de har jo en super rytme.

Fra søndag må de begynde at få lidt "babymos". Jeg plejer at starte medget forsigt op for ikke at ødelægge deres maver, så i dag har de fået en lille forsmag på mosen, men kun et par teskefulde hver.
Hvalpenes nye to-værelses lejlighed !
Det er trygt at putte ved moster Buffy

Torsdag den 28. april
Uha altså nu er jeg bagud med opdateringerne igen... nå, men i hvalpekassen er det jo fortsat sove, spise og så begynder de 4 så småt at lege med hinanden nu og ruske i lidt tov ;-) Hvalpene får også flere og flere besøg nu, og både Chantal og de tager det helt fantastisk. Golden Glow er pt den "skrappe" og mest modige pige i "klassen". Hun ved hvad hun vil og hvad hun ikke vil. Men når hun er på egen hånd, vil hun det hele og går i forreste række. Hun er utroligt charmerende på sin helt egen måde....

Fredag den 29. april
Hvalpene er nu flyttet på kontoret, de gider ikke være spærret inde i en to værelses lejlighed... Det er tidligt, men de fornemmer jo allerede lidt nærhed til at være sammen med os - så selvfølgelig må de være på kontoret ;o)
Nu skal jeg virkelig tjekke personalet på kontoret, de kommer lidt tæt på nogle gange.
Så har der lige været frokost....
Billedet TH, viser en trær Geisha efter en arbejdsdag på kontoret ;o)

Tirsdag den 3. maj 
I dag har vi gjort hovedrent i kassen, der begynder jo lige som at komme mere og mere både den ene og den anden vej ;o) I eftermiddag havde hvalene besøg af familien der skal have Geromino. Vi hyggede os en times tid, med hvalpe, Chantal og kaffe.... Lige da familien ankom havde hvalpene godt nok sen siesta, men vi fik da lidt liv i dem...
 

Efter ringtræning var hundefolkene med inde ved hvalpene og få kaffe. Tusind tak for lækker kage Charlotte ;o)

Klar til at familien der skal have Geronimo kommer på besøg ;o)
4. maj: Geronimo
Klik her for at få dit eget GoMINIsite