Amazing Tiklo's Jola Moonlight "Telma"
DK16147/2019


Tævehvalp fra vores J-kuld
Mor: Amazing Tiklo's Ever Lastning Love "Atell" DK05687/2015
Far: Anton "Malkin" DK02208/2014

Telma er født den 1. september 2019 - og er ud af et kuld på 3 hvalpe, 1 tæve og 2 hanner.

Telma er mit lille nye håb... ;o) Jeg håber både hun egner sig til udstilling og lydighed, men det må tiden vise. Jeg glæder mig i hvert fald dagligt at arbejde med hende.

Hun viser allerede gode "takter", hun vil gerne lege, træne og bære på alverdens ting.

Telma er en utrolig kærlig pige - men hun selvfølgelig teenager fræk lige nu...

Da Telma var omkring 16 uger erfarende vi desværre, at hun havde grå stær på højre øje. Vi var ved øjendyrlæge og hun fortalte at Telma's øje ikke var 100% udviklet. Jeg troede man kunne operere for det på hunde lige som på mennekser, men det er langt mere komplekst med hunde end menneskser, da hunden nemt får nethindeløsning - og så ender det med glasøje.

Dyrlægen anbefalede at lade hende blive blind på højre øje - også fordi det venstre var helt i orden.

Telma klarer sig fint, men er blevet lidt usikker ved møde med fremmede pga. det med øjet. Heldigvis er hun en gæv, nysgerrig og ikke bange for alt andet, så jeg arbejder meget med hende og ser allerede stor fremgang.

Er grå stær arveligt? Der findes ingen evidens for dette og Telma kan avlsgodkendes, hvis ellers alle andre parametre er fine.

Skulle vi på et tidspunkt vælge at lave et kuld, vil hvalpene blive øjenlyst, så man er sikker på at få en, der har normalt syn - men men, nu ser vi, hvad fremtiden bringer ;o)

Klik her for at få dit eget GoMINIsite