Om Berner Sennen - Raceportræt

 

Rolig, smuk og velafbalanceret. Det er nok de tre ord, der kendetegner denne race bedst. Ingen mennesker kan blive bange for en racetypisk Berner Sennen - de har i hvert tilfælde ingen grund til det.

Når hunden trivedes er den som race lige så fantastisk til at tilpasse sig, som den er smuk! Der skrives flere steder om racen at den både indenfor og udendørs som regel ikke har travlt, men giver sig god tid til at nyde livet, dette er jeg desværre ikke helt enig i, det er et spørgsmål om motivation. Hviler hunden dog i sig selv, nyder den selvfølgelig også livet og kan slappe af. Nogle er mere aktive og har et højere drive. 
 

Der er ret stor forskel på størrelsen på hanner og tæver. Hannerne er fra 64 - 70 cm. i skulderhøjde og tæverne er 58 - 66 cm. Vægten for hannerne er typisk 55-60 kg. Og for tæver 40-45 kg. 

Pelsen er ikke helt så krævende, som den umiddelbart se ud til. Der skal en gang i mellem klippes under / om poterne samt ved ørerne (for at pelsen ikke filtrer), men ellers behøver man kun at børste meget grundigt igennem og slutte af med at man kan rede pelsen igennem med en kam. Alt i alt skal du påregne min. 2 timers pelspleje om ugen.

Der er nemlig ikke noget som en langhåret hund, der ikke er soigneret.

Berner Sennen er som udgangspunkt ikke en jagthund, mange kan dog finde på at følge dyrespor over lange distancer, og når den får øje på dyret, kan du risikere at den løber efter. Så hvis hunden er løs i skovområder, er det vigtigt, at man kan kalde den hjem.

 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite