Hvalpe har også "mælketænder" og 28 af dem
Hunde har det som mennesker, de får 2 sæt tænder. Hvalpe har 28 mælketænder.

Det blivede tandsæt hos en voksen hund er 42
Når hunden er i alderen 5 til 7 måneder får den 42 blivende tænder, dersom regel fordeles med 21 i overmunden og 21 i undermunden. Tænderne fordeles med 6 fortænder i overmunden og 6 i undermunden, 4 hjørnetænder og 26 kindtænder.

Forskellige typer bid
Berner sennen har saksebid, men tangbid accepteres. Overbid og underbid er en fejl ved hunden. Har man en hund med tandfejl skal man holde øje hvordan det udvikler sig og få et tjekket. Langt de fleste hunde lever fint med et lille over- eller underbid, men det kan være så slemt at man skal forbi en tandspecialist.

Bidfejl er arveligt og man bør bestemt ikke opdrætte på hunde med bidfejl. Tandfejlen kan dog opstå, selv om forældredyr eller aner har korrekt bid.


Tandnumre på hundens tandsæt
Tandsæt / Bid

En TRD er af ur-hundetypen. Det vil blandt andet sige, at den er bygget til overlevelse, hvilket eksempelvis kommer til udtryk ved et effektivt og imponerende tandsæt.

Disse hunde kan gabe højt, hjørnetænderne er typisk lange og skarpe, og kæberne er stærke, men som alle andre hunde kan de nemt lære at være blide og forsigtige i munden.

Bidstillingen skal være saksbid, og der skal være fuldtalligt tandsæt.

Hvis der mangler tænder, vil det ofte være de små præmolarer p1'er, der har plads lige bag hjørnetænderne.

Først når hvalpen, efter 6+ månedersalderen, har skiftet til blivende tænder, er det muligt at bedømme biddet.

 
Klik her for at få dit eget GoMINIsite