Når hvalpekøber vælger opdrætter, og opdrætter vælger hvalpekøber, er det vigtigt, at begge parter har en god mavefornemmelse,
og der er god kemi mellem dig som hvalpekøber og os som opdrætter.


Det giver stor tryghed for begge parter.
Derfor ønsker vi for begge parters skyld, at du/I besøger os, før der kommer hvalpe, ser vores hunde, så vi kan få en snak i ro og mag ;o)


 
Når du køber hvalp hos kennel Tiklo - får du
 • DKK købskontrakt

 • Stambog fra Dansk Kennel Klub.

 • ID mærkning med microchip.

 • Lovpligtig registrering hos Dansk Hunderegister.

 • 1. vaccination

 • Sundhedsattest på hver hvalp

 • Hvalpens egen samlemappe

 • Hvalpefoder til opstart

 • Sele og line

 • Legetøj og hvalpens eget tæppe

 • Goodies
 • Råd og vejledning - alt det du har behov for

For os er det ikke bare at "lange en hvalp over disken". Vi følger vores hvalpe / hunde på deres vej gennem livet. Nogle mere end andre, det er op til hvalpekøberen, men vi laver et kort statusopdatering min. hver 6. md.

Når vi sælger en hvalp, kan vi desværre ikke give et garantibevis med. Derfor er vigtigt, at begge parter har en god mavefornemmelse og vi kan kommunikere godt sammen. Tænk, hvis uheldet er ude en dag, så bliver det kun værre, hvis man ikke kan tale sammen.

Skulle der opstå en sag af sådan en grad, at man ikke umiddelbart kan finde en afklaring eller løsning, spørger vi f.eks. Dansk Kennel Klubs''s advokater til råds for at finde den mest optimale løsning for begge parter.

Vi står altid inde for de hvalpe vi laver - for vi laver kun hvalpe med omtanke, men det er også vigtigt, at du efterkommer følgende:

En Berner Sennen har en tendens til at vokse hurtigt fra hvalp til voksen, og derfor er det vigtigt, at de ikke bliver udsat på for mange hårde overflader, skal hoppe meget, feks. ud og ind af bil, gå på trapper eller trække tunge ting. Bliver der ikke taget hensyn til disse ting, kan din hund ende med at få problemer med knoglerne.Du må først begynde at lave ovenstående ting, når de er omkring to år gamle.


Vi anbefaler at man tegner sygeforsikring på sin hvalp / hund...
Der kan hurtigt ske noget, hvor det kræver man skal omkring dyrlægen. derfor anbefaler vi, at man tegner sygeforsikring på sin hvalp med det samme.

Vi anbefaler også, at man har sygeforsikring med leddækning og evt. også livsforsikring. Med denne type forsikring er man helgarderet, og det er ikke uden grund at dyrlægerne kaldes dr. Dyr...  det løber nemlig hurtigt op.

Du kan læse mere om den forsikring, vi bruger og anbefaler


Røntgenfotografi for HD, AD og OCD mellem 12 og 18 mdr.
Når man køber en hvalp hos os, skal den røntgenfotograferes for HD, AD og OCD mellem 12 og 18 mdr.. Kennel Tiklo bestiller og betaler for DKK rekvisitionerne og prøver at samle kuld til fællesfotografering. De kommende ejere betaler for selve røntgenbillederne. Prisen ligger ca. mellem kr. 1.600,- og 3.000,- pr. hund i Jylland. Vi benytter dyrlæge Katrine Laweatz ved Vestjyske Dyrlæger i Nr. Nebel. Katrine er passioneret som dyrlæge og selv opdrætter af Grand Danois eller Morsø Dyreklinik.

Fotograferingen er et meget vigtigt parameter både for dig som hundeejer, for vores opdræt og for racen, så derfor skal hundene fotograferes...


Når det er tid for røntgen, bestiller og betaler vi for DKK-rekvisitionerne til dyrlægen og ejer betaler selv for røntgen. 

 

Hvis en Tiklo hund anvendes til opdræt
Skulle det vise sig, at du får en hvalp fra os og ønsker enten et kuld hvalpe eller benytte hanhund i avlen, skal hundene opfylde de betingelser der kræves i følge Dansk Kennel Klub og Dansk Berner Sennen Klub for at få avlsgodkendelse. Modparten skal også opfylde disse betingelser. Vi står selvfølgelig til rådighed med vejledning og hjælp af dette.


Vi håber på forståelse for dette, da vi lægger et stort arbejde i vores opdræt, og vi ønsker ikke det bliver sat over styr med tilfældige parringer.

Hvalpekøbere bør desuden være medlem af Dansk Berner Sennen Klub eller Dansk Kennel Klub. Hvalpene kan ikke på noget tidspunkt overføres til anden stambogsførende klub.

Hvalpene vænnes til håndtering på bord inden de flytter fra os
Klik på billedet herunder og se håndtering af hvalpen på trimmebordet. Når du får en hvalp, så begynd med det samme at børste den på bord. Vær dog varsom, da hvalpen er lynhurtig og kan jo komme forfærdelig til skade, hvis den falder ned.


 

Træning

Hvalpen skal som minimum deltage på hvalpekursus eller tilsvarende. Bor du tæt på os, er der mulighed for at træne her på Tiklo Hundeskole ;o)

Vær meget opmærksom på at det tager min. 2 år og uddanne en velfungernede familiehund. Det fortæller lidt om, hvad du går ind til, hvor meget det kræver af din fritid.

Klik her for at få dit eget GoMINIsite