Når man som hvalpekøber vælger opdrætter, og opdrætter vælger hvalpekøber, er det vigtigt, at begge parter har en god mavefornemmelse,
og at der er god kemi mellem dig som hvalpekøber og os som opdrætter.


Det giver stor tryghed for begge parter.
Derfor ønsker vi for begge parters skyld, at du/I besøger os, før der kommer hvalpe, ser vores hunde, så vi kan få en snak i ro og mag ;o)


 
Når du køber hvalp hos kennel Tiklo - får du
 • DKK købekontrakt

 • Stambog fra Dansk Kennel Klub.

 • ID mærkning med microchip.

 • Lovpligtig registrering hos Dansk Hunderegister.

 • 1. vaccination.

 • Sundhedsattest på hver hvalp.

 • Gratis sygeforsikring de første 30 dage efter 8 uger.

 • Hvalpens egen samlemappe

 • En sæk hvalpefoder

 • Sele og line.

 • Legetøj og hvalpens eget tæppe.

 • Råd og vejledning - alt det du har behov for.

 

For os er det ikke bare at "lange en hvalp over disken". Vi følger vores hvalpe / hunde på deres vej gennem livet. Nogle mere end andre, det er op til hvalpekøberen, men vi laver et kort statusopdatering ca. hver 6. md.

Når vi sælger en hvalp, kan vi desværre ikke give et garantibevis med. Derfor er vigtigt, at begge parter har en god mavefornemmelse og vi kan kommunikere godt sammen. Tænk, hvis uheldet er ude en dag, så bliver det kun værre, hvis man ikke kan tale sammen.

Skulle der opstå en sag af sådan en grad, at man ikke umiddelbart kan finde en afklaring eller løsning, spørger vi f.eks. Dansk Kennel Klubs''s advokater til råds for at finde den mest optimale løsning for begge parter.

 

Vi står altid inde for de hvalpe vi laver - for vi laver kun hvalpe med omtanke.

Gratis sygeforsikring i 30 dage
Med hvalpen følger 30 dages gratis sygeforsikring. Hvalpen skal dog registeres ved Dyrekassen Danmark med ny ejers navn for at være gældende.

Det skal nævnes, at det kun er en sygeforsikring (ingen ansvars-forsikring). Sygeforsikringen dækker i følge DYREKASSENS

betingelser ved sygdom og tilskadekomst.

Læs evt. mere på www.dyrekassen.dk

Vi anbefaler at man tegner sygeforsikring på sin hvalp / hund...

Der kan hurtigt ske noget, hvor det kræver man skal omkring dyrlægen. derfor anbefaler vi, at man tegner forsikring på sin hvalp med det samme.

Vi anbefaler også, at man har leddækning med i sin forsikring og evt. også livsforsikring. En livsforsikring koster kun 500,- p.a. med denne type forsikring er man helgarderet, og det er ikke uden grund at dyrlægerne kaldes dr. Dyr...  det løber nemlig hurtigt op.


Tjek feks. Gartnernes Forsikring: Ole Mouritzen, tlf.  7534 1551
eller Total+ på Dyrekassen.dk, de dækker alle ledoperationer og genoptræning.


Hvalpene skal desuden røntgenfotograferes for HD, AD og OCD mellem 12 og 18 mdr.. Kennel Tiklo bestiller og betaler for DKK rekvisitionerne og prøver at samle kuld til fællesfotografering. De kommende ejere betaler for selve røntgenbillederne. Prisen ligger ca. mellem kr. 1.600,- og 3.000,- pr. hund i Jylland. Vi benytter dyrlæge Katrine Laweatz ved Vestjyske Dyrlæger i Nr. Nebel. Katrine er passioneret som dyrlæge og selv opdrætter af Grand Danois. 

Fotograferingen er et meget vigtigt parameter både for dig som hundeejer, for vores opdræt og for racen, så derfor skal hundene fotograferes...


Når det er tid for røntgen, bestiller og betaler vi for DKK-rekvisitionerne til dyrlægen og ejer betaler selv for røntgen. Er du som ny ejer ikke medlem af DKK - betaler du for differencen for rekvisitionerne, da de er lidt dyrere, hvis man ikke er medlem, men vi har valgt at give ens beløb til alle.

 

Hvis en Tiklo hund anvendes til avl
Skulle det vise sig, at du får en hvalp fra os og ønsker enten et kuld hvalpe eller benytte hanhund i avlen, skal hundene opfylde de betingelser der kræves i følge Dansk Kennel Klub og Dansk Berner Sennen Klub for at få avlsgodkendelse. Modparten skal også opfylde disse betingelser. Vi står selvfølgelig til rådighed med vejledning og hjælp af dette.


Vi håber på forståelse for dette, da vi lægger et stort arbejde i vores opdræt, og vi ønsker ikke det bliver sat over styr med tilfældige parringer.

Hvalpekøbere bør desuden være medlem af Dansk Berner Sennenklub eller Dansk Kennel Klub. Hvalpene kan ikke på noget tidspunkt overføres til anden stambogsførende klub.

Klik på linket og se håndtering af hvalpen på trimmebordet. Når du får en hvalp, så begynd med det samme at børste den på bord. Vær dog varsom, da hvalpen er lynhurtig og kan jo komme forfærdelig til skade, hvis den falder ned.

Hvalpene bliver vænnet til håndtering på bord inden de flytter fra os.

Træning

Hvalpen skal som minimum deltage på hvalpekursus eller tilsvarende. Bor du tæt på os, er der mulighed for at træne her på Tiklo Hundeskole ;o)

Vær meget opmærksom på at det tager min. 2 år og uddanne en velfungernede familiehund. Det fortæller lidt om, hvad du går ind til, hvor meget det kræver af din fritid.

Klik her for at få dit eget GoMINIsite