Opdræt & Etik

For os handler det helt klart om at lave seriøst og etisk opdræt. Derfor er vores mål selvfølgelig at opdrætte nogle sunde og dejlige Berner Sennen hunde med super temperament, lang levetid, sundt bevægapperat og racetypiske, men også gerne nogle hunde der ligger lidt højt i drive. De hunde der gør det, skal selvfølgelig udfordres mere, men til gengæld er vores erfaring, at de er fantastiske til at lære, fordi de synes det er sjovt.

Det er ikke et krav at vores hvalpekøbere skal udstille deres hunde eller gå lydighedskonkurrencer, som vi gør, men vi synes bare at vores mål er nået, hvis vi kan lave hunde, der både er smukke - og kan arbejde ;o)

Hos Kennel Tiklo er det optimale ikke at lave mange kuld, det optimale er at lave gode hunde som nye familier kun kan komme til at elske højt. Hunde med gode temperamenter og selvfølgelig racetypiske. Vores mål er ikke at benytte toppræmierede hanhunde, de behøver jo slet ikke være de sundeste, men finder vi en spændende ung hanhund, der har de kvaliteter vi sætter pris på, bruger vi ham gerne. Nogle gange har vi også nogle unge hanhunde i kikkerten, hvor vi tænker at de lige skal have lidt mere tid til at vise, hvad de indeholder.

For tiden tales der meget om at pre-teste hundene for bla. en type kræft og det er selvfølgelig fint, at man nu er nået hertil i forskningen, men en pre-test giver ingen garanti - det er jo dyr og lige som os mennesker, kan uheldet være ude, uanset - hvor meget benarbejde man har gjort.

Når vi finder avlspartnere lægger vi stor vægt på at der er lang levetid i anerne, vi mener klart at det må være det bedste tegn på sundhed. Så mange nætter går omkring langbordet fyldt med printede stamtavler og computeren tæt på ;o) 

For at give vores hvalpe den allerbedste ballast de første 8 uger, er de hele tiden sammen med os. Vi leger med dem og giver dem optimal miljø- og socialiseringstræning bl.a. møde med andre voksne og børn. Gåture i byen og et besøg i Brugsen. Møde med andre hunde og dyr som køer, hest og katte. Køreture i bil og selvfølgelig også det første besøg ved dyrlægen. Vi tager dem også med enkeltvis, da de ofte viser en anden adfærd end når de er i flokken. Herved opnår de bedste betingelser inden de skal flytte til nye familier.

Inden hvalpene forlader "reden", bliver de hvalpetestet, så også her gør vi, hvad vi kan for at du / I som hvalpekøber får den hvalp der passer bedst i din / Jeres hverdag.

Hos kennel Tiklo sætter vi en stor ære i at "sluse" gode hunde ud. Her i 2023 har vi opdrættet 59 hvalpe over 14 år. Der er nogle der har taget rejsen over regnbuen, men de øvrige er velfungerende. Det er ikke KUN vores fortjenste - for det betyder også at de er "landet" de rigtige steder.

Vi har kontakt med alle vores hvalpe. Nogle mere end andre - men vi ved, hvordan de har det. Ingen er omplaceret, og vi har kun fået bekræftet at alle har nogle herlige temperamenter...Sundhedsstatistik på afkom
Se oversigten her


Kennel Amazing Tiklo følger ALTID de etiske anbefalinger fra Dansk Berner Sennen Klub, som er vores specialklub under Dansk Kennel Klub. Både Jens og jeg er uddannede DKK-opdrættere.

Klik her for at få dit eget GoMINIsite